keukenlaurier

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 30/04/2006 - 13:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

keukenlaurier

Heb in men tuintje keukenlaurier staan.Ben begonnen met klein plantje maar is ondertussen al een flinke struik.Zou graag tips krijgen om hem te kunnen gebruiken in de keuken,wat uiteindelijk men bedoeling was.Heb op het internet gezocht hoe te drogen,want daar raade ze me aan om hem niet vers te gebruiken enkel gedroogd.Heb geprobeerd te snoeien en dan hangend te drogen,bladeren vielen af en werden bruin.Geprobeerd tussen telefoon boek,werden ook bruin.Kan er iemand me helpen,want ik snoei hem regelmatig en hij blijft het goed doen.Maar was niet de bedoeling om de bladeren in het compost vat allemaal weg te gooien. Bedankt al voor jullie tips!

zo, 30/04/2006 - 15:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ze worden altijd bruin, maar dan goed te gebruiken in oa. soep, pastasauzen, etc. Eenmaal droog, kun je ze lang bewaren. Je gebruikt alleen de losse blaadjes!

zo, 30/04/2006 - 17:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de snelle reactie.Maar toch nog een vraagje?Wat bedoel je juist met "je gebruikt alleen de losse blaadjes"?
En de laurier die ik dan koop in de winkel,die ziet niet zo bruin.Word die dan behandelt ofzo?Bedankt alweer ,vanwege een enorme leek! :-)

zo, 30/04/2006 - 21:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zei dat je de takken te drogen hing en dan vielen de blaadjes eraf.........ik dacht even dat je hele takken wilde gebruiken!
Die kleur zal waarschijnlijk komen, doordat die blaadjes in ovens gedroogt worden. Of de kleur verschilt, omdat ze uit Italie geimporteerd worden; dan zijn die blaadjes toch zonrijker opgegroeid.

wo, 03/05/2006 - 19:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Greenconnection,bedankt om te reageren.Heb al een takje te drogen gehangen aan men dampkap.Gaat precies de goede kant uit nu.Laat nog weten als het helemaal lukt.en dan kan ik laurier gaan uitdelen vermoed ik zo.Je hoort er nog van.groetjes.

ma, 08/05/2006 - 02:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Pluk de bladeren die je nodig hebt en was ze in schoon water.
laat de bladeren drogen of droog ze af.

Droog de bladeren in de magnetron.
In iedere gebruiksaanwijzing van een magnetron zit een hoofdstuk voor het gebruik bij het drogen van kruiden.
Volg deze gebruiksaanwijzing en de bladeren blijven mooi groen en drogen in een mum van tijd.

Ik heb een Laurier van 2,5 meter en droog de bladeren die ik nodig heb al jaren zo.

Veel succes

Marc

ma, 08/05/2006 - 21:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt Marcs,ga ik proberen.Zal wel op zoek moeten en hoop het nog te vinden,naar de gebruikaanwijzingen van men microgolf.Kan je misschien doorgeven hoe jij het doet.Hoeveel tijd en hoeveel watt.Lukt bij mij misschien dan hetzelfde!Wat betreft het drogen aan een takje gewoon in de keuken,lukt ook wel maar krullen geweldig op men blaadjes.tot forums

di, 09/05/2006 - 00:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neem een stuk keukenrol en leg daar aan het einde 2 blaadjes naast elkaar.
vouw de keukenrol om en leg daar weer twee blaadjes boven op.
Ga zo door totdat het hele stuk papier opgerold is.
Sla het nog een maal dubbel en maak zonodig een tweede pakketje klaar.

Zet de magnetron op 20% van zijn vermogen en laat hem 2 minuten lopen.
Haal de pakjes eruit en rol deze open.
Nu kan het vocht verdampen.

Leg EEN blaadje zo in de magnetron en zet hem op vol vermogen aan.
Als het blaadje niet begint te knetteren doe de rest er dan ook in en laat de magnetron nog eens 30 seconden op vol vermogen lopen.
Als de blaadjes droog breken ze als je ze dubbel klapt
Knettreren de blaadjes wel dan nog een keer de eerste stap herhalen.

Beetje experimenteren want als het geregent heeft zit er meer vocht in de bladeren dan na een droge periode.

Ik hoor wel of het gelukt is.

Marc

Onderwerp gesloten