krielaardappels
#1
vr, 11/06/2010 - 20:53
krielaardappels
Hallo,
Ik heb aardappels in de tuin omdat ik krielaardappels wil eten. En dan heb je ook minder kans op Phytopthora dacht ik.
Dan moet ik ze gewoon heel jong oogsten? Of zijn er aparte rassen daarvoor?
Alvast bedankt voor de reacties!
Groet, Mariska
Hoi,
Hou je ook zo van krieltjes? Hoe schrap je ze? Ik vind dat het meeste werk, maar erg lekker eten ervoor terug.
Je moet ze inderdaad jong oogsten, het is dus wel een onvoordelige manier van telen.
Het kan zowel met vroege- als late aardappelen. De vroege kun je nu al oogsten.
Het klopt dat je de 'ziekte' te snel afbent, maar voor late aardappelen geldt dat dus niet.
Zelf wacht ik wel tot de aardappelen groot genoeg zijn, er zitten genoeg krieltjes bij.
Mvrgr., Huub
Hallo, bij het oogsten van de aardappels zitten er altijd kriel bij. Wij wassen ze goed, en bakken ze met schil en al. Eventueel kan je ze voorkoken of doormiddensnijden.