olijven

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 30/07/2005 - 19:52
freedom2

olijven

Wij hebben 2 olijfbomen. Nu is de vraag hoe men de olijven moet klaar maken zodat deze eetbaar zijn. Alle info is welkom.

zo, 31/07/2005 - 00:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

wil je beweren dat er vruchtjes gevormd zijn die rijp worden?
hier in nederland?

wo, 03/08/2005 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Neen, in België. Ja op het einde van de zomer in serre geplaatst.

za, 03/09/2005 - 00:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik weet niet hoe het moet, maar het schijnt dat olijven de enige (eetbare) vruchten zijn die niet direct van de boom gegeten kunnen worden.
de olijven moeten eerst gisten in pekel zodat ze zacht en eetbaar worden.
misschien kun je met deze informatie verder zoeken.

za, 08/10/2005 - 00:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi, ik heb eigenlijk dezelfde vraag. Ook ik heb rijpe donkere olijven aan mijn boompje en ik wil ook graag weten wat ik ermee moet doen. Ik heb alleen iets kunnen vinden over dat er verschillende manieren zijn om ze te bereiden, ja dat schiet natuurlijk niet op. Heb jij inmiddels wel meer info gevonden? Ik hoor het graag!

di, 01/11/2005 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo
wil olie van maken.
of wil jij eetbaar olijven van mken

wo, 09/11/2005 - 21:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

het antwoord heb ik gehaald uit het programma gentse waterzooi. De eerste twee weken de olijven in een bokaal water onderdompelen. Dan een week in een bokaal water met zout toegevoegd. Een voorwaarde is wel dat het water dagelijks ververst moet worden. Veel geluk.

vr, 30/12/2005 - 13:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sinds eind oktober van dit jaar woon ik in Italië en ben de gelukkige bezitster van ca. 20 olijfbomen. Deze bomen zaten vol met vruchten. Met zijn allen hebben wij die geplukt, zowel de zwarte als de groene. Van een Italiaanse buurvrouw kreeg ik het volgende advies.

De olijven beschadigde olijven verwijderen. De goeie olijven inkepen tot aan de pit, drie sneetjes met een scherp mesje. De olijven op water zetten, zodat zij helemaal onder staan. Om de dag het water verversen gedurende een maand. Na die maand water koken met veel zout, een stuk venkel, knoflook (als je daar van houdt) en in stukjes gesneden schil van een sinaasappel. Dit aflaten koelen en de olijven overgieten, tot ze onder staan, met dit treksel. Na twee weken kun je ze eten ...... lekker zijn ze!

Onderwerp gesloten