rode boerenkool

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/09/2003 - 15:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

rode boerenkool

Mijn man heeft op z'n volkstuintje rode boerenkool geplant, in de veronderstelling dat deze gewoon eetbaar zou zijn. Nu krijgt hij echter steeds opmerkingen te horen van collegatuiniers dat dit sierboerenkool zou zijn en dus niet te eten.
Wie kent deze boerenkoolvariant en is dit inderdaad alleen voor de sier. Een zoektocht over internet leverde tot nu toe nauwelijks resultaat op.

zo, 02/11/2003 - 22:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uw vraag staat nog steeds onbeantwoord. Het enige antwoord dat ik voor U heb is.Als de plant in een bloempot zat is het een sierkool. Als U man ze los als kleine plantjes gekocht heeft net zoals boerenkoolplanten dan zou ik toch even langs de handelaar gaan. Ik vrees dat het echter geen boerenkool is maar dan kunt U de plant in elk geval in een pot thuis (buiten)neerzetten. Dan hebt U er in elk geval nog plezier van.

ma, 03/11/2003 - 22:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rode boerenkool bestaat echt en is gewoon eetbaar.
Na koken word hij gewoon groen. ( tegenvaller ! )

wo, 05/11/2003 - 20:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee meneer de Haan geen tegenvaller maar ik heb hem niet in mijn groentenboek staan. Ik heb alleen maar groen. Dus ik heb het antwoord gegeven dat ik had omdat de vraag al zo lang open stond. Het is wel vreemd dat het van rood naar groen gaat. Ik heb hetzelfde gehad met sperciebonen die roodachtig zwart zijn en ook groen worden bij het koken.Nu hebben we tenminste een goed antwoord. Hebt U ook nog een antwoord op die lof ?

zo, 09/11/2003 - 14:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Alsnog dank voor de reacties (ja, ik ben de vraagstelster). Op een ander forum had ik deze vraag ook gesteld. Daar kreeg ik als reactie, dat het hier gaat om een oud ras en gewoon eetbaar is.
Inmiddels zit de kool in de vriezer en gaan we binnenkort eens proberen of het inderdaad te eten is....

za, 03/01/2004 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als u meer wilt weten kunt u eens kijken op de site: vergeteneten.nl. Erg leuk om eens te kijken!

Groetjes Linda

zo, 01/02/2004 - 21:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

ook bestaan er rode spruiten , goed eetbaar iets krachtiger van smaak wordt ook groen tijdens het koken ,
Als de groenten worden gestoomd dan blijft de kleur beter

Onderwerp gesloten