Spaanse peper groen of rood te gebruiken?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 31/08/2012 - 18:42
Draco

Spaanse peper groen of rood te gebruiken?

Een Spaanse Peperplant in de tuin, biedt de keus tussen verlepte rode pepers en volgroeide onrijpe groene pepers. Zijn de laatste al geschikt voor consumptie en is er een verschil in smaak of sterkte?

vr, 31/08/2012 - 23:01
RdB

Een 'rijpe' groene glimt, een onrijpe is dofgroen. Hoewel sommige eetbare
vruchten van de nachtschade familie giftig zijn (b.v. tomaat) heb ik dat over
peper (of paprika = dezelfde soort, ander ras) nooit gelezen, wel zijn ze
onrijp (dus dofgroen) erg bitter. Rood-rijpe zijn wat zoeter en bevatten nog
minder bitterstoffen, in een gewone maaltijd zal je het verschil niet
opmerken.

Ruud

vr, 31/08/2012 - 23:54
Draco

Bedankt Ruud, bij het volgende gerecht kan ik dus ook de glanzende groene pepers gebruiken. Bij de Marokkaan liggen de rode en groene ook vaak door elkaar.

Onderwerp gesloten