tuinbonen

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 03/01/2012 - 14:55
grebenitram

tuinbonen

de tuinbonen van vorig jaar eet ik nu uit de diepvries. Heb ze geblanceerd maar de schil is stug. Jammer alles ging goed, geen bonenluis, kleine boontjes geplukt en nu dit. Weten jullie een ras dat wel geschikt is voor de diepvries? Groetjes Kitty

di, 03/01/2012 - 16:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij Vreeken staan tuinbonen die je kunt invriezen.

di, 03/01/2012 - 17:12
mun

Op de website van zaadhandel van der Wal staat:

De tuinboonrassen kunnen in twee groepen worden ingedeeld:
1. Rassen die na koken bruin worden en de typische enigszins bittere tuinboonsmaak bezitten.
2. Rassen die na koken blank of groen blijven en de typische enigszins bittere tuinboonsmaak missen. Deze rassen zijn witbloeiend en worden voor de verwerkende industrie geteeld. Ze hebben echter een harde schil, waardoor ze voor diepvriezen ongeschikt zijn.

Misschien heb je de verkeerde soort gehad. Volgend jaar dus een bruine tuinboon gaan zaaien.

di, 03/01/2012 - 22:46
grebenitram

Ze bloeiden idd wit en zijn groen na het koken. Andere tuinbonen kopen dus. Is Garant zaden een goede zaak voor zaden te bestellen?

za, 21/01/2012 - 09:25
beer

Hoi Grebenitram, Ik heb al 3 jaar zeer goede ervaringen opgedaan bij Garantzaden. De prijzen zijn goed, en hun service ook. Je kunt zelfs kiezen of je vooruit of achteraf betaald, vanaf 20 euro betalen zij de porto.

Onderwerp gesloten