wie kent sla-andijvie

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 16/06/2009 - 18:33
fransje1

wie kent sla-andijvie

Nu hebben wij in de moestuin iets nieuws geplant.
Sla-Andijvie. Wie kent dit?
Het zijn mooie ronde, groene kroppen geworden. Klaar om te oogsten en te eten. Maar bereid je dit nu als sla of als andijvie.
Rauw of gekookt.
Wie kan mij hiermee op weg helpen of heeft een lekker recept?

di, 16/06/2009 - 19:52
phil2

Dag
Ik ken alleen krulandijvie en gladbladige andijvie ,(snijandijvie).
Sla-andijvie zal waarschijnlijk een nieuwe naam zijn om het produkt in de
kijker te zetten;andijvie is nauw verwant aan witloof en niet aan sla.
Dus zoek een recept om andijvie klaar te maken,smakelijk.
Mvg Philip.

wo, 17/06/2009 - 17:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Fransje, ik typte het in Google en kwam op je forumvraag terecht en vind niets over sla-andijvie.
Ik denk dat je ijsbergsla bedoelt, waarvan het blad wel wat op dat van andijvie lijkt. Heb je de plantjes onder die naam gekocht of heb je die naam er zelf aan gegeven?
IJsbergsla wordt rauw gegeten zoals kropsla en dat kan eenvoudig, maar ook gemengd met andere groenten of kruiden.
Eet smakelijk.
Frans.

wo, 17/06/2009 - 21:04
fransje1

Nee het heet echt sla-andijvie.
Ik vermoed dat ik op google ook ondertussen heb gevonden wat dit is. Want ik heb de Latijnse naam achterhaalt, Baravia, blonde de parisinfo-icon. Oftewel ijssla. Ik vond nl de volgende tekst op een site,

Batavia: Dit is sla met een knisperig blad, minder hard als ijsbergsla en lijkt iets op andijvie. Er zijn meerdere soorten van, ze noemen het ook wel sla-andijvie.

Ik heb het vanavond als gewone sla klaargemaakt, samen met een gewone krop sla, en het was heerlijk...!
Via deze link vond ik meer informatie,
https://tinyurl.com/y64b5bcw

In ieder geval bedankt voor het meedenken, en deze sla is echt de moeite van het verbouwen waard. Van der Wal zaden heeft het in het assortiment

Onderwerp gesloten