filterpomp

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 06/01/2007 - 02:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

filterpomp

Ik wil mijn filterpomp in mijn schuur zetten maar deze staat zeker 8 meter van mijn vijver. Nu is mijn vraag kan een pomp dit aan of is dit afhankelijk van de pomp? en zijn er wel pompen die dit redden. Ik ben een beginner en probeer zoveel mogelijk informatie tot mij te winnen voor ik mn schep in de grond zet. Nu heb ik ook gelezen dat je het beste kan kiezen voor een gravity maar kan je die zomaar in je vijverfolie maken dan, is daar speciale lijm voor?
Sorry maar ik probeer echt zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor ik aan het werk ga en ik kan hier een hoop informatie vandaan halen.

Alvast onwijs bedankt

za, 06/01/2007 - 08:59
Sjuul

Ik heb er al over gesproken hier op het forum en zal moeten gaan zoeken waar het staat.

Maar zal kort je vragen beantwoorden,

In princiepe kan een pomp die nat wordt opgesteld in de vijver hiervoor gebruikt worden, maar je kampt al snel met leiding verliezen,e.d.
Deze pomp wordt VOORNAMELIJK gebruikt voor een filter installatie die HOGER staat dan de WATERSPIEGEL van de vijver.

De gravity filter hierin tegen staat GELIJK met de WATERSPIEGEL, en wordt een pomp gebruikt die droog wordt opgesteld achter de filter lijn. Bij het gravity systeem wordt gewerkt met bodemdrain(s) via de wet communicerende vaten en zwaartekracht loopt de filter vol.
De pomp die achter de filter staat pompt het water terug naar de vijver.
Als je met bodem drains gaat werken zal de bodem taps moeten toelopen en moet de drain in beton op het diepste punt liggen.
De drains moeten zeker Ø 110mm zijn, als het bodem oppervlak groter als 9 vierkante meter is zal je met 2 drains moeten gaan werken afzonderlijk aangesloten naar de filter.
Op iedere drain moet voorzien zijn van een afsluiter.

Op de gravity zitten ook nadelen o.a het prijskaartje, maar niet alleen dat, je moet zeker zijn dat het systeem gelijk staat met de water spiegel! als de filter ook maar 1 cm hoger staat dan de vijver! en de pomp zou uitvallen? dan weet je nu al wat er gaat gebeuren.
Een ander nadeel is dat je geen substraat op de bodem kan leggen, en zuurstofplanten in mandjes of andere bij komstigheden.
Jong gebroed of kleine vissen komen er ook in terecht.

Maar daar hoor je niemand over praten of klagen er wordt meer over voordeel dan nadeel gesproken.

Ik wil het je niet tegen maken helemaal niet, jij bent de persoon die daar tenslotte als laatste over beslist. Maar laat je in ieder geval niets op de mouw spelden/wijs maken dat het moet of beter is! het is alleen beter voor de portemonnee van de vijverspecialist (tussen haakjes).
Er wordt wel ééns gezegd! het leven is vaak kijken door een roze bril, als ik die roze bril ééns kon afpakken bij die zogenaamde specialisten?
Ik bedoel hiermee te zeggen je kunt duur advies in winnen, en een gratis advies, ga niet over 1 nacht ijs en informeer informeer en maak dan de keuze, de duurste kan ook een streep door de rekening zijn.

succes,

Sjuul, met de zwarte bril

Onderwerp gesloten