hoeveel voeren

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/09/2004 - 12:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoeveel voeren

Wij hebben deze zomer een vijver aangelegd en hierin een aantal goudvissen, elritsen, shubunkins en sarassas uitgezet en met het warme weer heb ik ze dagelijks gevoerd. (ook omdat de vijber nieuw is en er nog weinig voedingsstoffen inzitten). Nu heb ik gelezen dat als het weer koeler wordt he minder kan gaan voeren. Als ik bij de vijver kom komen ze direct naar me toe zwemmen want ze hebben altijd honger. Hoe vaak moet ik nu voeren?wekelijks, dagelijks?
groeten Anke

wo, 01/09/2004 - 19:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn vissen nog nooit eten gegeven; ook niet toen de vijver net nieuw was.

wo, 01/09/2004 - 20:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik geef mijn goudvissen inde zomer ongeveer 2 X per week bijvoeding, maar als september begint iets vaker zodat ze nog wat extra kracht kunnen op doen voor de wintert omdat je vanaf dat het water kouder is dan ongeveer 10°C niet meer mag bijvoederen omdat dit slecht is voor de vissen, hun spijsvertering werkt dan trager.

wo, 01/09/2004 - 21:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Anke
Er zijn hobbyisten die in een natuur vijver (beplanting en vissen)
Niet voeren of bijvoeren de vissen halen hier de voeding uit het water. Als je je vissen voert geef dan kleine beetjes die binnnen enkele minuten worden opgegeten. Je kan meerdere keren per dag voeren. Bij koudere temperaturen kun je minder gaan voeren
Je zal vanzelf zien dat je vissen niet vaak meer aan de oppervlakte verschijnen. Mocht je ooit over gaan op Koi dan wordt het een heel ander verhaal succes met de hobby
Groet, Gerrit
www.koieagle.nl

do, 02/09/2004 - 10:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou het voeren langzaam gaan afbouwen, tenzij het nog erg warm gaat worden. In ieder geval niet meer voeren als het water onder de 12 graden C komt.

do, 02/09/2004 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor jullie reacties, ik ga het voeren nu afbouwen!
groeten anke

vr, 03/09/2004 - 01:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
als je een vijver hebt met weinig planten en omdat hij nog nieuw is dan moet je eigenlijk de vissen zolang de tempratuur van het water boven de 20 graden is ze ca.3 maal daags zoveel voeren wat ze in 5 minuten ca. op eten. Als de temrpatuur nu gaat zakken kun je het langzaam gaan af bouw tot onder de 10 graden dan kun je stoppen. Maar nu bij dit nog warme weer zeker 2a3 maal daags voeren.

ma, 06/09/2004 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beginnen voeren doe je vanaf eind april, begin mei. Dan moet je wel zien dat je vissen naar je toe komen en dat je er een beetje een gewoonte van maakt, want de eerste dagen hebben ze dat nog niet goed door. Dan voer je elke dag eenmaal, zeker niet te veel. In september mag het een beetje meer zodat ze zich kunnen wapenen tegen de winter maar ook zeker niet teveel.

Vanaf dat het kouder wordt, niet meer voeren de vissen komen dan in een soort comateuze toestand, hun hartslag is zeer laag en ze hebben geen honger.

Onderwerp gesloten