krabbescheer in ondiep water
#1
zo, 08/10/2006 - 00:58
krabbescheer in ondiep water
De krabbescheren in mijn vijver zijn deze zomer niet boven water gekomen. Ik kan ze wel op de bodem zien.
Omdat de gekregen kikkervisjes met al te groot enthousiasme door mijn vijverbewoners werden begroet :-( en we toch heel graag kikkers willen, hebben we 3 jaar geleden ons "paddenpoeltje" gegraven - 3 x 2 m, op zijn diepst 50 cm.
Daar hebben de krabbescheren het erg naar hun zin, het worden er steeds meer. Mijn vraag is: moet ik ze tegen strenge vorst beschermen door ze voor de winter naar mijn vijver over te brengen, of kunnen ze wel in ondiep water overwinteren?
Met vr.gr., Jeannette
Als krabbescheer in de zomer niet bovenkomt drijven dan kan het de volgende oorzaak zijn,
Teveel schaduw! plant groeit/bloeit niet en komt niet boven drijven.
calciumcarbonaat te hoog en zet zich af op de onderkant van de bladeren waardoor de plant te zwaar is en kan niet stijgen, het stijgen en dalen van krabbescheer wordt dus bepaald aan de hoeveelheid calcium in het water.
troebelwater.
De diepte is 40 tot 1000 cm, je kunt de krabbescheer rustig laten liggen, als ze naar de bodem zakt gaan ze al overwinteren.
groet,
Sjuul
Ook een nachtmens, Sjuul?! Dank voor je antwoord! Mijn vijver ligt vol in de zon, dus dat zal het probleem niet zijn. Het water is absoluut niet troebel (ik kan bij bepaald licht de krabbescheer zien liggen), maar ik zie op andere planten wel neerslag, dus...
Nogmaals dank, Jeannette
Hoi Jeannette,
De neerslag kan van alles zijn, kalk lost slecht op in warm water, gezien de afgelopen hitte golf deze zomer.
Je kunt dit vergelijken met de kalk afzetting in een fluitketel, de kalk lost namelijk niet op en zet zich af op de bodem en wand in de fluitketel.
Zoals ik al zei, zet de kalk zich af aan de onderkant van de bladeren, in de bladeren van de krabbescheer is ook calcium aanwezig.
Dit zou de oorzaak kunnen zijn...
groet,
Sjuul