Natuurlijke voortplanting Trachycarpus F. in NL
#1
zo, 04/10/2009 - 15:43
Natuurlijke voortplanting Trachycarpus F. in NL
Soms kan je de natuur een handje helpen door stekgrond te kopen, de zaden op de juiste temperatuur te laten kiemen en op deze wijze zaailingen te verkrijgen, maar soms gaat het gewoon vanzelf.
In de directe omgeving van mijn Trachycarpus zijn zaden terecht gekomen die uit zichzelf gingen kiemen en een eigen leven gingen leiden.
1 zaadje is gewoon tussen de bestrating terecht gekomen en is het gaan doen.
Het andere zaadje is langs de vijver gaan kiemen, even voor de goede orde, deze heeft afgelopen winter overleefd zonder enige bescherming!
Zie hieronder de foto's...
foto 2
foto 3
yep, de T. fortunei en wagnerianus kunnen zich perfect voortplanten in onze regio's zonder enige hulp....ik heb hier enkele wagnerianus zaailingen die spontaan zijn gekiemd niet ver van de moederboom. heb ook enkele sabal zaailingen bij men S. palmetto die er spontaan zijn gekiemd. waarschijnlijk uit zaden die bij de potaarde zaten toen ik hem verplante van pot naar volle grond. de Sabal heeft een keer gebloeid maar kan me geen zaden herinneren.
gr
Kristof
Hoi
net onkruid
Gr Hent
Erg leuk hoor.
Ben benieuwd naar de ontwikkelingen in de toekomst.
gr.
tja, de zaailing tussen de bestrating zal het wel moeilijk krijgen, alhoewel, zal een van de keien zo omhoog staan door het wortelstelsel? Zal wel niet... ha ha ha.
@ Jeremaine
de natuur is sterker dan het sterkste beton, dus met een paar los tegels
heeft een plant heel geen moeite om die van z'n plek te duwen.
Prachtig!
Weet iemand ook wat de naam is van dat onkruid op de 3e foto ? Heb dat hier ook. Lastig ding en ruik wat mij betreft niet al te lekker.
Jim, dat onkruid is Robertskruid of wel Geranium robertianum. Het is overigens makkelijk te verwijderen.
Dat weten we dan ook weer. Dank.
Makkelijk te verwijderen wel, maar als buren er niks aan doen blijft het zaad zich makkelijk verspreiden naar andere tuinen en geraak je'r nauwelijks vanaf.
Tja, maar die buren weer klagen over al die palmbomen tussen de tegels;)
Hallo allemaal, het onkruid wat getoond wordt is absoluut geen robertskruid, ikzelf heb ook last van dit onkruid, ik zie het alleen bij de planten waarbij ik koemestkorrels of koemestpoeder geef, waarschijnlijk een of ander klaverblad
mvg Paul
Zeker klavertje vijf dan?
Hallo Draco, je hebt gelijk bij nadere bestudering, echter zoals gemeld heb ik bij alle palmen en bananenplanten last van een soort(klein) klaverblad met gele bloemen, hetgeen zeer moeilijk te verwijderen is, misschien heb jij een idee wat dat is?
mvg Paul
Bruin blad en lange wortel (peen) ? Verschrikkelijk onkruid. Komt overal tevoorschijn.
Hallo Jim, klopt precies, wat is de remedie, alleen uittrekken of weten jullie nog iets anders?
mvg Paul
Je bedoelt waarschijnlijk Oxalis corniculata, gehoornde klaverzuring. Uittrekken voor het in bloei komt en met wortels en al. Spuiten met een onkruidverdelger helpt pas na een paar behandelingen.
Zie ook:
https://tinyurl.com/yymtgn6g
(spaties verwijderen)
Hallo greenconnection, ik heb het snel opgezocht en je hebt volkomen gelijk, zo zie je maar dat we elkaar kunnen helpen via dit forum.
Harstikke bedankt voor de informatie
mvg Paul
idd Paul, een forum kan heel handig zijn. Ga die schuimspray clear up van Bayer eens uitproberen.
Je komt er vanzelf wel achter dat chemische bestrijdingsmiddelen het 'probleem' niet oplossen. Mijn probleem is het sinds lang niet meer. Ik heb een paar honderd kuipplanten en deze Oxalis is een vaste commensaal. Zolang het niet de overhand neemt, tolereer ik de aanwezigheid van dit plantje. Als het me te gortig wordt verwijder ik de opslag. De wortels zijn moeilijker te verwijderen. Het maakt weinig uit of je daar moeite voor doet, want de terugkeer is onvermijdelijk. Grote planten ondervinden er geen schade van. Voordat de kuipplanten de winterkas in gaan, verwijder ik de 'onkruidopslag' zo veel mogelijk, omdat ze vaak ongedierte herbergen.
Groet,
Draco