Helemaal mee eens: nederlandse- of streeknamen geven veel verwarring. Maar liefst 4 geslachten worden met de naam kattenstaart aangeduid: Acalypha, Amaranthus, Liatris en Lythrum. Zelfs wordt plaatselijk heermoes als kattenstaart genoemd. Je begrijpt, waarom ik altijd blijf hameren op het gebruik van wetenschappelijke aanduidingen. Veel duidelijker en internationaal. Groet, Henk
Even gegoogled op Amaranthus caudatus en ja hoor, nu weet ik het weer, vorig jaar had ik inderdaad een paar van deze 'kattenstaarten'in de tuin. Erg mooi met het chocoladekleurig blad en rode aren. Toen ze waren uitgebloeid, heb ik ze uit de tuin gehaald want ze zijn éénjarig? Kennelijk is er toch een zaadje achtergebleven en heeft een vogel ze verspreid naar de plantenbak. Anders heb ik geen verklaring. Ik ga het plantje uit de plantenbak halen en een mooi plekje geven. Zo zie je maar weer, de natuur blijft verrassen.
Waarschijnlijk een amarant, Amaranthus
caudatus, kattenstaart.
Klopt de Nederlandse benaming hierbij wel Greenconnection, kattenstaart ken ik als Lythrum
salicaria?
Helemaal mee eens: nederlandse- of streeknamen geven veel verwarring. Maar liefst 4 geslachten worden met de naam kattenstaart aangeduid: Acalypha,
, Liatris
en Lythrum
. Zelfs wordt plaatselijk heermoes als kattenstaart genoemd.
Amaranthus
Je begrijpt, waarom ik altijd blijf hameren op het gebruik van wetenschappelijke aanduidingen. Veel duidelijker en internationaal.
Groet,
Henk
Even gegoogled op Amaranthus
caudatus en ja hoor, nu weet ik het weer, vorig jaar had ik inderdaad een paar van deze 'kattenstaarten'in de tuin. Erg mooi met het chocoladekleurig blad en rode aren. Toen ze waren uitgebloeid, heb ik ze uit de tuin gehaald want ze zijn éénjarig? Kennelijk is er toch een zaadje achtergebleven en heeft een vogel ze verspreid naar de plantenbak. Anders heb ik geen verklaring. Ik ga het plantje uit de plantenbak halen en een mooi plekje geven. Zo zie je maar weer, de natuur blijft verrassen.