uitval skimmia
#1
di, 28/10/2008 - 23:31
uitval skimmia
ik heb een skimmia waarvan 1 van de hoofdtakken in zijn geheel is afgestorven, ik kan geen schimmel of iets anders ontdekken, weet iemand wat dit is.
toevallig een kennis die dit ook heeft gehad.
als ik de oude skimmia er uit haal kan ik dan wel een nieuwe weer plaatsen op dezelfde plek?
bij voorbaat dank voor de reacties
Zie een eerder geplaatste vraag over dit verschijnsel:http://www.groeninfo.com/forum/ziekte_en_plagen_forum/21561-skimmia_dood.html
Het is beter op die plaats geen nieuwe Skimmia te planten.
Bij mij werkt de link niet daarom nog maar eens het antwoord.
Uw skimmia heeft last van de verwelkingsziekte. Dit is een schimmelziekte (niet met het blote oog of een vergrootglas waar te nemen, het zijn de cellen van de plant die worden aangetast) waar de skimmia vaker last van heeft. Hier is verder weinig aan te doen. Het is verstandig om op de genoemde plek niet opnieuw een skimmia te planten want vaak blijft de ziekte een aantal jaren in de grond zitten.
Gegroet, de tuinprins
Bij het planten van een nieuwe Skimmia : De grond goed uitgraven en schone grond van elders toevoegen. Zie verder https://tinyurl.com/yxczzy8o
Met andere woorden bij het planten van de nieuwe Skimmia dit product door het plantgat mengen. Dan heb je geen probleem.
Waarde Dirk, je formuleert nu jouw respons gelukkig iets subtieler dan in je vorige reactie, zie bericht https://tinyurl.com/y495l8s6....
Maar neen, Dirk, alhoewel ik niemand verantwoording schuldig ben : ik werk echt niet bij Pireco.
Ik heb er zelfs geen aandelen in, ontvang geen commissie etc. :) Niets van dat alles.
Overigens heb ik wel destijds hun website gemaakt, waardoor ik - op een objectieve wijze - heel goed op de hoogte ben geraakt van al hun producten, de werking en ook van de vele veldresultaten. Binnenkort zullen veel van deze veldresultaten gepubliceerd worden.
De visie van dit bedrijf met hun zuivere knowledge, gebaseerd op 16 jaar intensief onderzoek, hebben zeer zeker indruk op mij gemaakt.
Beroepshalve - in dit geval vanuit mijn beroep als tuinontwerp/adviesbureau, met een zeer ruime ervaring- ben ik inmiddels een groot voorstander van dit veilige product geworden. Ik ben blij met een middel wat een goed alternatief is gebleken, versus alle chemische bestrijdingsmiddelen. Een product waar ik inmiddels persoonlijk, maar ook middels mijn uitgebreide klantenkring, hele positieve ervaringen mee heb mogen opdoen. En daar ben ik overigens bepaald niet de enige in.
Ik meen dus ook dat ik de vrijheid / opinie mag hebben om mijn positieve ervaring - als ervaringsdeskundige- te ventileren, gebaseerd op resultaten. Zeker als het gaat qua keuze tussen chemische bestrijdingsmiddelen en een goed alternatief middels een ecologische benaderong om gewas te beschermen. Vooral omdat er op dat laatste gebied heel weinig aan effectief materiaal aangeboden wordt.
Als er een vraag op dit forum gesteld wordt, waarbij ik uit - een volkomen belangeloze - ervaring kan doorverwijzen naar een informatief artikel op een website, dan zal ik dat ook blijven aangeven. Daar is o.a. namelijk een forum voor.
Nu je van mij weet wie ik ben en wat ik doe, ben ik er zeker in geïnteresseerd wie jij bent en wat jij doet.
Overigens, de naam is Bernt, niet Berndt.
Met vriendelijke groet,
Kiki Bernt
hallo Bernt (sorry voor de verschrijving)
Je zegt zeer goede ervaringen te hebben met dit middel,ik zelf ben 22jaar boomverzorger geweest en dus welbekend met plagen zoals bladluizen.
Ik werk bij een Gemeente in het noorden van het land en ook wij hebben ervaring met middelen van Pireco en ik kan je dus ook melden dat het middel tegen bladluis in linden niet of nauwelijks helpt,de klachten over plakkerige auto's enz werden er niet minder om.
Als een boom of struik last van verticillium heeft krijg je deze aantasting met het middel van Pireco ook niet weg.
Je kunt gelijk hebben dat dit middel preventief zou werken tegen allerlei aantastingen,maar een gemeente kan niet preventief al het groen gaan behandelen.
gr Dirk. (tuingek bomengek vogelgek en gediplomeerd natuurgids)
Hoi Dirk,
Dank voor je antwoord en fijn dat ik nu iets meer weet, dat praat wat makkelijker.
Als je mij even vertelt welke gemeente het betreft, kan ik wel even voor je informeren waar het mogelijk mis gegaan kan zijn.
Nog los van mijn eigen ervaringen, weet ik dat er veel gemeenten zijn die gelukkig goede ervaringen hebben met de middelen van Pireco, o.a. juist tegen luis. Het is wel van belang dat ieder product op het juiste moment, op de juiste wijze door goed opgeleide vakmensen en met de juiste equipment/machinerie toegediend wordt. En dat een kuur zonodig herhaald wordt. Dat geldt natuurlijk voor ieder middel. En daar kan het mogelijk mee mis gegaan zijn.
Maar dat alles kan je in dit geval natuurlijk allemaal op de website https://tinyurl.com/ybu75o3g lezen.
Verder heb ik, via navraag, even de volgende informatie voor je verzameld:
Als er een aanvraag van een gemeente bij Pireco binnen komt, geven ze zelf altijd de namen van gekwalificeerde boom/grasbehandelaars door. Zodat de behandeling nauwkeurig uitgevoerd wordt en zoveel mogelijk kans van slagen heeft. Uiteraard staat het een gemeente vrij om zelf een aannemer uit te kiezen, maar dan kan Pireco niet meer beoordelen of het middel op de juiste wijze toegepast wordt.
Wanneer een gemeente zelf het middel inkoopt bij de groothandel en het product niet met de juiste machinerie / knowledge toe gepast wordt, dan kan het natuurlijk altijd gebeuren dat een middel niet naar wens werkt. In dat geval kan de betreffende gemeente alsnog even contact opnemen met Pireco. Het bedrijf is naar mijn idee coulant genoeg om altijd tot een goed advies/ oplossing te willen komen.
Dan in het algemeen : insectenplagen en schimmelziekten worden veelal veroorzaakt door een groot aantal omstandigheden die de weerstand van de plant of boom erg kunnen verslechteren. We moeten juist op een verantwoorde wijze deze verslechteringen zien te voorkomen, want dan is symptoombestrijding gelukkigerwijs ook niet of nauwelijks meer nodig.
Dat is de reden dat gemeenten toch steeds meer overgaan tot een preventief beleid.
Om alvast een misverstand te voorkomen, Pireco werkt op veel gebieden zeker ook curatief.
Wat betreft de mogelijke aanwezigheid van verticillium in dit geval: ik heb in het bovenstaand verhaal duidelijk willen aangeven dat het middel preventief toegepast zou kunnen worden in het nieuwe plantgat van de nieuwe skimmia. Het geeft de nieuwe plant een goede start.
Ik stel voor dat we ons nu verder beperken tot het beantwoorden van de vragen van de lezers en daarmee goed bedoelde adviezen en hulpmiddelen aanreiken.
hartelijke groet,
Kiki Bernt