Vijver is troebel
#1
zo, 16/06/2019 - 14:55
Vijver is troebel
Hallo
Ik heb een vraag mijn vijver word wat troebel maar ik heb wel een dure filter maar de uit loop van de filter is zwak moet ik dan een sterke pomp aan schaffen? de filter is voor 1000 liter maar de vijver is 600 liter ik heb de vijver en de filteren pomp bij de vijver afdeling ge kocht maar ik denk dat de druk van de pomp te zwak is wie kan mij meer vertelen hoe het zit
Mvg Tjalling
Beste Tjalling,
Naar mijn mening is de verhouding filter t.o.v vijver goed. Ik vraag mij wel af ( om misschien beter advies te geven ) welk soort filter het is, en met welke filtermaterialen gefilterd word. Tevens ook de vijverpomp en het aantal liters/ uur welke deze verplaatst. Gelijk een zwaardere pomp aanschaffen zou ik niet doen, omdat het gevolg kan zijn, dat het filter overloopt. Dit moeten we niet hebben. Anderzijds, als je te snel het water door de filter pompt, gééft dit ook vaak een een averechts effect. ( Het filter kan het werkt niet naar behoren doen )
Gebruik je ook een UV lamp, en hoeveel is de Wattage ?
Groet René,
Deze filter heb ik
Volgens mij is het een hoge druk filter
Met vriendelijke grote
Tjalling
Deze filter heb ik
Volgens mij is het een hoge druk filter
Met vriendelijke grote
Tjalling
Ben even gaan Googlen en kwam de betreffende filter tegen. Is inderdaad een prima filter welke in staat moet zijn, om de vijver á 600 liter helder te krijgen.
Is deze filter al langer in gebruik ? zo ja, komt het vaker voor dat de gebruikte slangen door aanslag ( zweefvuil e.a ) dichtslibben. Op deze manier wordt het water dat uit de filter moet komen geremd. Mocht dit zo zijn, en wat ik zelf doe, is 2 á 3 keer per jaar de slang loskoppelen, en met een propje doek en een ontstoppingsveer door de slang duwwen. Men staat versteld hoeveel troep eruit komt.
Ik neem aan dat de filter op de juiste manier gevuld is met de filtermaterialen, en niet verstopt zijn ? Schuimmatten staan erom bekend dat ze dichtslibben.
Als het goed is, zit er onderin iets van bioballen o.i.d. Ik zou aanraden in het filter ook iets van filterbacteriën te strooien, zodat er sneller een bacteriecolonie ontstaat.
Als het mogelijk is om aan het kwartglas van de UV te komen, kan men proberen om met een zacht doekje ( voorzichtig ) en een beetje schoonmaakazijn dit glas schoon te maken. Ook hier zit vaak een aanslag op, welke de UV straling tegenhoud en deze zijn werk niet kan doen.
Ik hoop dat u met deze adviezen iets kunt, anders hoor ik het wel.
P.s : zitten in de vijver ook vissen, aantal en vet. grootte ?
Succes Groet René
Hallo beste mensen
Ik ben naar een vijver winkel geweest wat blijkt
De vijver pomp is te zwak voor deze filter
Waardoor deze filter niet goed werkt en mijn vijver nu troebel is
Bij een andere winkel hadden ze deze filter met pomp aan bevolen
Ik heb voor de zekerheid een tweede filter en nog een nieuwe pom aangeschaft
Nu wil ik de pomp op beide filters aansluiten
Zodat deze nog beter filtert
En is het ook slim om de vijver half leeg te laten lopen en er dan vers water bij te doen?
En kan je nu ook nog bio cultuur in de nieuwe filter gooien?
Ik hoor graag meer advies
Met vriendelijke groeten
Tjalling
Hallo,
Jammer dat je in de eerste zaak niet goed geinformeerd bent geworden, en dat je nu dubbel geld uit moest geven.
Het is inderdaad mogelijk beide filters in lijn aan elkaar te schakelen, op een pomp. Ik zelf zou u aanraden om inderdaad zowel in beide filters bacteriën toe te voegen. Het duurt vaak maanden voordat er een bacteriëncultuur ontstaan is.
Een gedeelte water verversen is in deze situatie wel aan te raden. Normaal gesproken hoeft een vijvertje in dit formaat, als deze biologisch in orde is niet ververst te worden, alleen bij warme zomers bij te vullen.
Héél veel succes, en hopenlijk wordt de vijver weer helder.
Groet René,