Stervende bonsai

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 21/10/2008 - 19:16
Stof

Stervende bonsai

Ik heb een bonsai gekregen van mijn vriendin, maar heb geen naam (van de bonsai) gekregen.
Graag had ik jullie hulp ingeroepen om de boom te identificeren en mij gerust te stellen.

Want sinds een week of 2 beginnen de blaadjes te verdrogen, geef ik dan teveel of te weinig water?
Ik zie ook zwarte puntjes op de onderkant van de blaadjes en witte randen op de bovenkant van de blaadjes. Ik heb hiervan foto's genomen.. (zie hieronder)
Ik hoop dat die zwarte puntjes normaal zijn en die witte randen kalkaanslag is (gebruik dan ook vanaf nu vijverwater)

Kunnen jullie me helpen aan de remedie en de benaming van mijn boompje.

Alvast bedankt,
Stof

Stervende bonsai
di, 21/10/2008 - 19:17
Stof

Ik kan blijkbaar maar 1 foto gelijk uploaden,.. dus hier is er nog een

Stervende bonsai
di, 21/10/2008 - 19:18
Stof

En nog een laatste foto.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groet,
Stof

Stervende bonsai
do, 23/10/2008 - 11:37
Jacqui-frl

Ik vind het heel moeilijk om hier het juiste antwoord op te geven, omdat ik denk dat je al te laat bent en hij al aan het afsterven is. Ik denk dat het een buitenbonsai is, maar ik vrees dat ie de overgang van binnen naar buiten niet overleefd. Misschien kan Greenconnection je hierin een advies geven.

do, 23/10/2008 - 12:06
Stof

aiii, de bonsai staat gewoon binnen op het moment aangezien het wel een binnenbonsai zou moeten zijn.. ik hoop nog steeds dat het gewoon is door de herfst dat de blaadjes verdrogen.

Kan je me mss een naam geven van de bonsai,.. dan kan ik meer info proberen te vinden over het hoe en wat van mijn boompje.

Alvast bedankt,
Stof

do, 23/10/2008 - 15:21
Onetreehill

De zwarte puntjes onder het blad en witte randen duiden waarschijnlijk op een schimmelinfectie. Hier zijn middelen voor verkrijgbaar.
Een evt. middel om de boom te redden kan zijn dat al het blad wordt verwijderd en dood uitziende takjes tot op de groene kern wegsnoeien.
Tevens de boom nieuwe grond geven en zoveel mogelijk oude grond verwijderen.Ook te lange bruinkleurige wortels wegknippen. Op een lichte plek zetten uit de zon en de grond voorlopig heel lichtjes vochtig houden.
De takjes dagelijks even besproeien. Vijverwater is niet nodig, gewoon leidingwater voldoet bij een gezonde boom. Daar de blaadjes al niet meer gezond zijn en ook al enigszins vervormd is het moeilijk de soort te herkennen. Mocht je boompje toch weer bijkomen dan 1 x per 2 weken wat mest toedienen maar eerst moet je nieuwe groei zien!

Onderwerp gesloten