mineral clay
#1
za, 20/03/2010 - 14:42
mineral clay
In mijn zoektocht naar produkten om de waterkwaliteit van onze vijver op pijl te houden ben ik op de site van vijverhulp terecht gekomen en daar raden ze mineral clay aan.
(Mineral Clay bevat alle mineralen die de zuurstofplanten nodig hebben voor hun groei. Door gebruik van Mineral Clay verbeter je
de waterhardheid van de vijver. Daarnaast heeft het product een zeer hoog gehalte karbonaat(CaCo3). Door toediening van karbonaat komt er direct Co2 beschikbaar in de vijver, waardoor de zuurstofplanten beter kunnen groeien)
Heeft iemand hier ervaring mee?
dank bij voorbaat,
Nicole
Helaas, afdeling prietpraat om niet te zeggen domweg bedrog. Als je een product zoekt met veel CaCO3 (hoofdletter O voor zuurstof anders staat er Cobalt) dan kun je beter kalk toevoegen b.v. in de vorm vam Maerl.
Het CO2 verhaaltje laat nog duidelijker zien dat het hier om ordinaire oplichting gaat. Immers het CO2 gehalte in het water is in continu evenwicht met de lucht. Overigens bestaat er in water helemaal geen CO2. Het CO2 uit de lucht lost op in het water als H2CO3.
Jouw CaCO3 (= gewoon kalk hoor)lost in zuur water op tot een zout en CO2-gas(= het gas dat ontwijkt in limonade en bier en zo). In basisch water doet het niets, vandaar dat koraal in zeewater niet oplost.
Ook de term mineral clay geeft al te denken. Ooit van niet-minerale klei gehoord?
Ruud
Ik probeer al 7 jaar om glanzend fonteinkruid in mijn vijver te laten
groeien. Is elk jaar doodgegaan. Dit jaar Mineral Clay besteld bij
Vijverhulp. Had er weinig verwachtingen van, want ik had al talloze
middeltjes gebruikt. Gh plus, maerl etc.
Het is nu 14 mei en mijn GLANZEND FONTEINKRUID GROEIT! Voor mij is Mineral
Clay echt top.
Vincent
bedankt voor de reacties ,ik denk dat ik het toch ook eens ga proberen.
groetjes Nicole
en weer zijn er 2 in een verkooppraatje getrapt,lees eens beter wat Ruud schrijft zie je dat andere veel goedkopere middelen net zo goed werken
Vincent zal wel aandelen hebben,vandaar de reclame
groet Dirk.
CO2-tabletten worden anderzijds ook wel gebruikt in aquaria en daar heb ik goede resultaten mee, maar tja... dan spreek je natuurlijk wel over een heel klein en kunstmatig iets.
In een vijver zou er normaal gezien voldoend CO2 aanwezig moeten zijn (onder welke vorm dan ook) tenzij je natuurlijk een sterke stroming veroorzaakt waardoor dit opgeloste gas uit de vijver wordt gejaagd.
Maar mijn gedacht is ook wel in de eerste plaats: laat al die wondermiddeltjes staan. Een goed aangelegde vijver met een uitgekiend planten-en visbestand zal na enige tijd een goed evenwicht vinden waar je als tuinier weinig meer zal hoeven toevoegen. Enkel het verwijderen van dode plantenresten heeft volgens mij zin.
Groeten,
Pol
Mineral Clay is een echt wondermiddel. Dat iemand zo'n €15 neertelt voor een kilo klei of kalk van een kwartje mag best een wonder heten....
Ruud
Met recht TOP-verkopers!
Haha, nee ik heb geen aandelen in Minerel Clay! (helemaal nergens aandelen
van trouwens). Maar ik heb wel een mooie vijver!
Groetjes,
Vincent
De beste marketingmop vind ik nog steeds wintervoer ! Wie iets van vissen kent weet dat die beestjes 's winters zelden tot nooit eten! LOL
Toch ga ik 's winters wel eens hengelen en vang ook nog wel eens wat dus iets eten doen ze wel.
Goed, maar kom me nu niet vertellen dat die beesten 's winters massa's voer nodig hebben hé! ;0)-
Heb je,je waterhardheid getest(laten testen),wrm zou je maerl toevoegen als je vijverwaarden goed zijn.
probeer het eens met die klei,maar laat dan ook weten als het niet helpt.