voorntjes en kikkerdril

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 15/04/2006 - 19:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

voorntjes en kikkerdril

Hoi,

Het begint nu een beetje warmer te worden en de vijverplanten vertonen weer leven. De visstand is nu: 5 windes en wat shubinken, maar ook 6 voorntjes met iets van 80 jongen (1 en 2 jaar oud). De vijver heeft ongeveer een inhoud van 15 m3. Zijn voorntjes schadelijk voor de vijver en andere vissen? Moeten de jongkjes eruit worden gehaald? Ook hebben we dit jaar weer eens 6 klonten kikkerdril. Is dat wel goed voor een vijver?

zo, 16/04/2006 - 02:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voorn komt het meest in het wild voor (natuurlijke vijvers) ze zijn niet schadelijk voor andere vissen.
Maar ze kunnen wel de overhand krijgen in de vis bezetting en geef jezelf al aan.

Kikkerdril is geen ramp en legt de kikker haar eitjes ieder jaar in het water..
Een kikker komt zelfstandig en vertrekt ook weer, jouw vijver is voor de kikkers dus een geschikte plek om voor het nageslacht te zorgen en lever je een belangrijke bijdrage hieraan.

Een tip en zeg ik dit dat als er straks één of andere reaktie komt en vermeld gooi het dril in de sloot of als je teveel hebt kun je het ook aan iemand anders geven.

Zoals je zelf zult weten is de kikker een beschermde diersoort, je mag ze niet vervoeren, vangen, weg geven, of verkopen.
Zelfs mag je niet hinderen of er iets aan doen dat er voor zorgt dat de kikkerdril niet kan uit komen.

Enkel dien je erop te letten dat niet bevruchte eitjes uit de vijver gehaald worden, want dit kan een ziekte overbrengen naar de vissen.

NiET BEVRUCHTE EITJES WORDEN GRIJS EN LATER WIT.. DEZE GAAN BESCHIMMELEN..

Onderwerp gesloten