Beekloop vanuit voliere.

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 12/06/2005 - 11:31
Huub Janssen

Beekloop vanuit voliere.

Ik sta op het punt een beekloop te maken vanuit mijn voliere , van ongeveer 3m lang .
In de voliere zullen gemiddeld vijf vogels zitten iets kleiner dan een merel , dus ik verwacht niet al teveel problemen met hun ontlasting.

Nu heb ik een aantal vragen :

Ik moet op een gegeven moment door de voliere gaas heen en wil dit doen met een soort van koker waardoor het water naar buiten kan en verder niets naar binnen of naar buiten.
Nu weet ik dat lood uit den boze is als materiaal bij een vijver , maar hoe zit dat met zink of roestvrij staal ?
Een van deze beide materialen wil ik eigenlijk gaan gebruiken.

De beekloop word gemiddeld zo'n 25cm breed , is een 8000 liter pomp voldoende of mogelijk overdreven ?

Heeft er iemand tips over het totale verval in hoogte , de beekloop wil ik een beetje bochtig maken met een klein watervalletje erin , zou 60-80cm voldoende zijn?

Veder heb ik nog geen filter op mijn vijver , deze zou ik eventueel ook kunnen verwerken ondanks dat ik eigenlijk enekel zou willen werken met zuurstofplanten e.d. beschreven door Ada Hofman.
Mijn vijver heeft een inhoud van ca.7000 liter.
Wat zou de beste filterinstallatie zijn voor zo'n vijver ?

Alle info is welkom , b.v.d.

Gr. Huub.

wo, 15/06/2005 - 01:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

euhm, je kan dat toevallig niet eens uit tekenen wat je allemaal wilt doen want ik versta niet juist wat je wilt bereiken

vr, 22/07/2005 - 16:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Roestvrij staal geeft geen problemen. Opletten met zink want net als koper lost dit langzaam op en is niet gezond voor de vissen.
Met een pomp van dat debiet (na de weerstandsverliezen zal ze nog wel 7000 liter geven) is ruim voldoende voor een vijver van 7000 liter tenzij je er veel te veel vis in zou plaatsen maar dan heb je ook een zware filter nodig.
Een nog groter debiet zou tot gevolg kunnen hebben dat het bezinksel dat je onvermijdelijk in je vijver zult krijgen zal opwervelen met troebel water tot gevolg.
Ik zou indien mogelijk kiezen voor een moerasfilter.
Bij aanschaf van de pomp wel het verbruik ervan in de gaten houden. Meestal verbruiken de goedkopere pompen veel meer stroom. Je moet rekenen op een 130 euro per jaar per 100 watt als die gans het jaar aanstaat.
Een duurdere pomp zoals de Red Devil of de identieke maar iets goedkopere Red dragon win je in 2 jaar terug door hun lager verbruik. Mijn pomp (Red Devil 12,5m³) steekt na de weerstandsverliezen nog 10m³ en verbruikt daarbij 90 watt. Deze pomp moet ongeveer 1 meter opvoeren en verbruikt daardoor minder dan de opgegeven 110 watt bij 12,5m³

Onderwerp gesloten