bonsai ficus ginseg

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 15/11/2010 - 16:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

bonsai ficus ginseg

Ik heb een bonsai ficusinfo-icon ginseng ,die is in een grootwarenhuis gekocht geweest. Bij de koper zijn de blaadjes beginnen af te vallen en bij aankoop was de gond erg vochtig. Na een maand is de plant bij mij, ik ben begonnen met blaadjes eens met een loog af te wassen. Ik heb de plant al 14 dagen onder mijn hoede , na 12 dagen heb ik een klein beetje water gegeven. De aarde ziet er normaal uit en zelfs eens dieper vind ik het niet nat, de grond is volgens mij nu normaal vochtig. Ook sinds dat de plant bij mij is bestuif ik de plant om de twee dagen met water, het water is regenwater. Nog steeds verliest de bonsai zijn bladen, verder ziet ze gezond uit

bonsai ficus ginseg
ma, 15/11/2010 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kluit lijkt me kurkdroog; zeker binnenin. Geef de potkluit een dompelbadje met lauw water en wacht daarna met watergeven tot de kluit weer enigzins droog is. Hopelijk zit er een afvoergat in de pot.
Geef de plant een zo licht mogelijke plek voor een raam.

Wat voor loog je bruikte om het blad schoon te maken; dat is zeer schadelijk voor het blad!

di, 16/11/2010 - 12:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al nagegaan als er geen water in de grond van de pot is, vandaag nog eens, er is nu niets echt nat te bespeuren, kan eventueel vroeger geweest zijn.De grond is niet zeker kurkdoog, volgens mij normaal vochtig. Dat er geen afvoergaatjes in de pot zijn is allezins nadelig . Dat had ik ook al gemerkt,mischien nog in meer licht te zetten kan helpen,het licht is allezins bij mij al beter.Afwachten mischien? Ik ga nog eens zien of ik ze niet een betere plaats kan geven.
De loog is bruine zeep opgelost in water, wat volgens mij onschuldig is en bij voorkomen van inseckten altijn een goed middel is mits daarna na een tijd het eens af te spoelen

di, 16/11/2010 - 14:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeep is inderdaad niet schadelijk, mits goed verdund.

di, 16/11/2010 - 20:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb de plant verplaats,nu komt het licht van het oosten en het zuiden.Vroerger kwam het licht van het westen alleen,nu weer afwachten

wo, 17/11/2010 - 08:55
lily-anne

Voor alle zekerheid zou ik je toch aanraden om hem in een bonsaipot met groot afvoergat te zetten
- zo kan het overtollige water er altijd uit - Zo kan je hem ook af en toe eens dompelen en kan echt
heel de kluit eens nat worden .
succes
Lily-Anne

za, 04/12/2010 - 18:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bij de bonsai is het bladval gestopt, waarschijnklijk doordat hij nu in vol daglicht staat. Nu heb ik ondekt dat die pot toch het water doorlaat,nu nog afwachten voor nieuwe bladeren

za, 04/12/2010 - 19:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mooi; fijn het te horen.

do, 23/12/2010 - 16:03
Westy

HAI ,
Ja ik snap het ook niet ,mn zoon heeft mij deze plant ook gegeven dus de Ficusinfo-icon Ginseng... en u raad het al hij is dood ..
De plant stond ongeveer twee meter vanaf het raam en had de originele bakje ,waar plant in stond dus de platte met twee gaten onder in ..
De blaadjes vielen eerst af en dus googlen ..dus de ene zegt de plant niet nat maken en de andere weer niet te droog ..
Dus moeilijk ...ging de plantje twee keer per wk met regenwater besproeien en voelde aarde en die was dan droog ...dus wat regenwater ..en toch vielen de blaadjes bij bosjes af en de steeltjes werden stokjes ..
Vind het zo jammer ,want hou van planten ..
En heb de plant ook gedommelt ....en volgende dag werden de overige blaadjes bruin en weg was de plant ..

Dus wat heb ik allemaal fout gedaan ..

Gr van Marian

do, 23/12/2010 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zie hierboven!

do, 23/12/2010 - 18:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

U schrijft dat de plant twee meter van het raam staat, ik denk dat deze plaats te ver van het venster is. De plant vraagt echt veel licht. regelmatig bestuiven is goed ,de grondvochtigheid in de gaten houden. Die moet matig vochtig zijn alsook geen te lage luchtvochtigheid. De plant goed verzorgen en hij komt er zeker in de lente door.

vr, 24/12/2010 - 14:17
Westy

De plantje is al in de groene container :-(jammer genoeg ,,dus na kerstdagen maar eens kijken naar nieuwe planten

Wens iedereen alvast fijne kerstdagen en voorspoedig 2011

Gr van mij

Onderwerp gesloten