lijkt wel of iran een kernbom heeft gegooid
#1
zo, 28/05/2006 - 13:38
lijkt wel of iran een kernbom heeft gegooid
eerst hadden we schimmel, en nu dit weer.
we hebben dus veel verschillende soorten vissen
shubinkings sarasa's sluierstaarten karpers goudvissen windes enz
maar alle vissen liggen stil op de bodem en er gaan er elke dag een paar dood. ik heb de PH KH en DH gecontroleerd e die zijn wel goed, en je ziet ook niks aan de dode vissen. Ze willen ook niks eten, de enige die nog vrolijk rondzwemmen zijn 4 windes, de rest van de vissen ligt allemaal doodstil onder planten en zo
iemand enig idee wat er aan de hand is
Water waarden kunnen OK zijn maar wil niets zeggen dat de vis gezond is, iedere vis of vijver bevat bacteriën en parasieten.
Parasieten of bacteriën slaan toe bij het minste of geringste er verandert aan het water, o.a temperatuur, gezondheid van de vis, enz, enz,
Daar tegenover staat dat een goudwinde een sterke vis is, maar een goudwinde kan slecht tegen chemicaliën.
Een vis die stil ligt rond deze tijd van het jaar daar scheelt iets mee, en zeker als dit meerdere vissen zijn.
Dan wil ik nog zeggen dat men geen DH kan meten, DH staat voor duitse hardheid en wordt uitgedrukt in DH. Het is de GH dat men meet en die waarde is de DH.
Vissen die stil op de bodem liggen hebben last van een parasietaire aandoening, die men enkel kan zien middels een microscopisch onderzoek, volgens mij zijn de vissen bezeten van Haakwormen.
Haakwormen ziet men niet vanaf de buitenkant, en zitten in het darmstelsel van de vis.
Er zijn zeker 400 soorten haakwormen en de juiste kan alleen herkenbaar gemaakt worden door het aantal haken te tellen die deze parasiet heeft inwendig of uitwendig.
Met name denk ik dan aan de Costia parasiet die aktief is tussen de 2 en 29 graden, een deskundige zal dit moeten onderzoeken.
Zelf heb ik de Costia gehad een aantal jaren geleden in de vijver en deze is niet mals, want alles is dood gegaan op drie Goudwinde na.
en wat kan ik daar aan doen, aan die haakwormen. als het inderdaad haakwormen zijn
Een deskundige in roepen die microscopisch onderzoek zal moeten verrichten om de oorzaak en veroorzaker te kunnen legaliseren.
oke bedankt voor het advies
Een vis die een parasiet uitwendig heeft gaat door het water schieten en schuren langs wanden of de bodem.
Als de parasiet in het darmstelsel zit doet hij niks en blijft stil liggen en eet ook niet meer.
ik duim voor je , succes ermee
ze liggen bijna allemaal stil ja, en soms zie je er een die heel raar gaat bewegen enzo, dus als ik het zo bekijk hebben jullie helemaal gelijk ja
jammer genoeg
Ik lees dit bericht en kennelijk komt dit vaker voor want je ben niet de enige die dit meld, raar dat niemand even meld dat je een nitriet bak hebt. Ververs minimaal 1/3 van al je water en doe dat onmiddelijk zet je filter uit want die produceerd dit vervang je filtermateriaal en eigenlijk wil ik zeggen begin opnieuw met je filter. de rede kan zijn maar dat is wel zeker dat tussen de 3 filterlagen de laatste filterlaag bovenop de bio ballen of substraat ligt met als gevolg dat het filtermateriaal boven het substraat alleen maar dood materiaal van het substraat bevat en er geen bacterie gekweekt wordt. deze zit dicht en heeft geen betekenis meer voor dat substraat. geld ook voor de bioballen. mijn ervaring is om een ruimte van 10 cm te laten. en bioballen om het jaar voor 1/2 te reinigen. En geen zorgen de vissen zijn in 3 dagen weer actief. ben je niet zeker neem dan een UV lamp tussen het filter en de uitstroom deze doden veel bacterien die kwaadaardig zijn. Zoek vervolgens eens uit welk voer jou vissen het lekkerst vinden het gaat om droog voer en blijf dat een dag of 10 geven met mate. Bij paracieten komt de vis die ziek was ook eten verwijder deze. Je heb een natuurlijke vissen bestand geen koi dus het moet wel in orde komen.
Nitriet wordt niet veroorzaakt door het filter, nitriet wordt veroorzaakt door de organische stikstofverbinding die ontstaat in de vijver.
De filter moet juist aan blijven staan als men een te hoog nitriet gehalte heeft, dan is het raadzaam om aktieve kool toe te voegen aan het filter ofwel zeoliet die absorberen de giftige stoffen.
Water verversen en voldoende beluchten.
Het uit zetten van het filter dood de aanwezige bacteriën, ook de bacteriën dragen hun steentje bij tot verwerken van nitriet.
Snel in het kort, ammoniak (NH3) en ammonium (NH4) worden afgebroken door de nitrosomas bacteriën tot nitriet (No2), vervolgens verwerken de nitrobacter bacteriën het nitriet naar het veel minder schadelijke nitraat. Ook wel de nitrificerende bacteriën genoemd. Heel dit proces noemt men nitrificatie
beluchting is geen probleem,
ligt een bellenpomp 1250 liter per uur in en er klettert water uut onze dolfijn, een UV filter ligt der ook achter een een filter ook.
maar ik ken iemand die microbioloog is en die komt een dezer dagen ook nog kijken, dus ik wacht af, vandaag al weer 2 dode